Z činnosti dolnoradechovských hasičů ve čtvrtém čtvrtletí roku 2023

O tom, co se „u našich hasičů“ dělo v prvním pololetí tohoto roku, jste se dočetli v minulých číslech Zpravodaje. Rádi bychom opět navázali a seznámili čtenáře, sousedy i občany vesnice s událostmi SDH Dolní Radechová, které proběhly od konce října do vydání Zpravodaje v prosinci.

Jednotka měla v tomto období jeden výjezd.

V úterý 24. října byla jednotka povolána k pomoci s transportem pacienta v bezvědomí do vozidla záchranné zdravotnické služby. Při příjezdu na místo byl již pacient při vědomí a zdravotní záchranáři ho následně sanitkou převezli do nemocnice k ošetření a další péči.

V úterý 21. listopadu se postarala naše jednotka o cvičnou evakuaci v místní základní škole. Námětem byl požár kabinetu. Evakuace dětí a personálu proběhla ještě před příjezdem jednotky. Jednotka následně roztáhla útočné proudy do všech pater budovy, provedla průzkum a odvětrala zakouřené prostory.

V sobotu 9. prosince v hasičské zbrojnici proběhla výroční valná hromada sboru. Společně s přítomnými 19 řádnými členy SDH (je nás víc, jen někteří nedorazili), 2 členy JSDH (mimo SDH) a 5 hosty jsme mezi sebou také přivítali starostu obce Ing. Jana Michela, velitele okrsku Náchod Pavla Punara a delegáta OSH Ivana Krause. V rámci výroční valné hromady jsme prošli zprávu starosty sboru, zprávu hospodáře i zprávu revizora sboru za rok 2023. Odhlasovali jsme si plán aktivit na rok 2024 a přijali jsme mezi sebe 6 nových členů, ze kterých máme velikou radost. Následovala diskuze a krátká slova z úst starosty obce, velitele okrsku Náchod i delegáta OSH. Po ukončení oficiální části programu jsme si společně dali večeři, a zůstali dle svých možností sedět a povídat v naší hasičárně.

Přehled výjezdů jednotky z tohohle roku lze najít na webových stránkách, na Facebooku či Instagramu, i v hasičské vývěsce před obchodem. V případě zájmu mezi sebe rádi přivítáme další nadšené hasiče (jak ty mladé, tak ty dospělé ).

Na závěr bychom chtěli poděkovat všem členům stávajícím i budoucím, kteří přiložili či přiloží, jakkoliv ruku k našemu společnému dílu. Máme radost i z každého nového nápadu, co můžeme společně dělat nejen pro sebe, ale i pro další občany. Poděkování patří i všem, kteří nás aktivně podporují při našich činnostech. Velký dík patří obecnímu úřadu, starostovi obce Ing. Janu Michelovi a obecnímu zastupitelstvu za podporu, bez které by nebylo možné některé činnosti vykonávat.

Všem tedy velké díky a přejeme vám příjemný a úspěšný nový rok 2024.

Závěrem nám dovolte pozvání na hasičský ples, který se bude konat v sobotu 24. února ve sportovní hale od 20:00. Všichni jste srdečně zváni!

  Odkaz na oficiální Facebook Mladých hasičů DR, kde najdete spoustu užitečných informací: ZDE